tiistai 22. syyskuuta 2009

Tädin synttärit

Olen muutaman kerran blogissanikin maininnut äkäisen tädin, serbialaisen Vesnan. Sen, jonka jatkuva valittaminen ja moittiminen on monesti saanut minut aika loukkaantuneeksi. Tänään en kehtaa harjoittelukokemuksistani tädin kanssa ruikuttaa (vaikka mieli tekisi), sillä Vesnalla oli eilen syntymäpäivä.

Täti ei oikeastaan ole kauhean vanha, vaikka olen saattanutkin muutaman kerran käyttää myös nimitystä “Äkäinen mummo”. Ei täti kuitenkaan ihan niin nuori ole, kuin hän itse kuvittelee. Täti täytti 46.

Syntymäpäivän kunniaksi järjestimme Vesnalle pienimuotoiset yllätysjuhlat. Tarjolla oli pahaa kakkua, hyviä vohveleita ja mahtavaa kuohuviiniä. Sivuhuomiona on todettava, että kaikki viini tässä maassa on toistaiseksi ollut hyvää.

Juhlien kohokohta oli kuitenkin ruotsalaisen valmentaja-oopperalaulaja Diman esitys, jota tosin saatiin ruinata kolme viikkoa. Minullahan ei ole mitään käsitystä oopperasta, mutta aika hienoltahan sellainen esitys kuulosti Bukarestin lämpimässä ja pimeässä illassa. Tuli mieleen, että ei varmaan kovin moni ole saanut kuulla ulkoilmaoopperaa ammatilaisen esittämänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti